Hostiteli slavnostního vyhlášení výsledků prestižní ankety Sportovec Domažlicka za rok 2011 byli letos právě Kdyňští. Slavnostní galavečer se uskutečnil v pátek večer v prostorách nově opravené sokolovny.

Oceněny byly desítky dalších úspěšných jednotlivců i družstev z našeho regionu. Mezi nimi byl i dvaašedesátiletý Bedřich Řechka (atletika, silový trojboj).

„Velmi mě potěšilo, že mě veřejnost dala určitou důvěru. Protože bylo nominováno v mé kategorii dvanáct lidí, tajně jsem doufal, že se dostanu mezi deset nejlepších. Nyní se připravuji na republiku a jestli se nezraním, budu ve sportu pokračovat dál,“ řekl Řechka.

Sportovní osobností okresu se stal Pavel Královec z Domažlic, mezinárodní fotbalový rozhodčí, který ´píská´ zápasy Ligy mistrů a jako čtvrtý sudí bude na Euru 2012. Bez pořadí bylo vyhlášeno i deset nejlepších sportovců do 18 let.

Vítězství v anketě čtenářů Domažlického deníku patří domažlickému plavci Martinu Šimáčkovi.

U příležitosti oslavy sportu, kterým galavečer ve Kdyni bezpochyby byl, nebylo zapomenuto ani na ty, kteří se zasloužili o rozvoj Sokola ve Kdyni.

Kdyňští na sebe mohou být pyšní, organizaci večera, který nebyl pouze sportovní, ale i společenskou událostí zvládli na jedničku. Přenesli se i přes zmatky moderátora Karla Rychlého, který svou úlohu očividně nezvládal, pletl jména a ztrácel se i v nominacích. Pořadatelé připravili zajímavý doprovodný program, kde kromě sportovních kdyňských nadějí předvedli dech beroucí vystoupení i zkušení krasojezdci bratři Bartůňkové.

„Jsem rád, že přišlo hodně lidí, že se až na malé výjimky dostavili i všichni nominovaní. Věřím, že i přes drobné chyby a nepořádek při vyhlašování jednotlivých kategorií, budou ocenění sportovci na tento večer dobře vzpomínat,“ řekl starosta Kdyně Jan Löffelmann.

Spokojen byl i předseda spolupořádajícího Svazku obcí Domažlicko Libor Picka.

„Opět se ukázalo, že se v našich městech a obcích máme čím pochlubit, ať po sportovní či doprovodné stránce, Třešničkou na dortu bylo určitě vystoupení bratří Bartůňkových. Věřím, že se při této příležitosti setkáme za rok ve Staňkově,“ řekl Picka.