Narážel na účast svého spolužáka Rostislava Sládka z Vránova, který nakonec obsadil třetí příčku.

Jejich cesty se protínaly už během let, kdy navštěvovali základní školy – Honza v Bělé nad Radbuzou a Rosťa ve Staňkově. Díky své aktivitě i nadání se zapojovali do olympiád v různých předmětech, a tak se potkávali při okresních i krajských kolech matematických, zeměpisných či biologických soutěží.
„Někdy jsem uspěl lépe já, někdy Honza," popsal Rostislav. Překvapení nastalo, když v září, v první školní den, přišli do své nové třídy.

„Já dorazil předposlední, on po mně. Tak jsme si sedli k sobě, protože jsme se znali od vidění a jinde už stejně nebylo místo," s úsměvem vypráví vítěz  okresního kola. Čeština přitom není jeho nejoblíbenějším předmětem.

„Jsou takové, které mě baví víc – hlavně přírodní vědy, jako jsou biologie, matematika, zeměpis a chemie – ta hodně," přiznal Náhlovský.

Účastníci páteční soutěže museli napsat sloh na téma Dodnes nevím, jestli se dá tomu věřit a dále zodpovědět mluvnický test.

„Byly tam lehčí otázky, i těžší. Ve slohu jsem psal příhodu o nehodě, která měla reálný základ, ke kterému jsem domyslel další děj, aby to vypadalo líp," usmíval se gymnazista.

Okresního kola se zúčastnilo jedenáct studentů ze čtyř středních škol (gymnázium, obchodní akademie, zdravotnická škola, Střední odborné učiliště Domažlice). Do školních kol se přitom zapojilo 107 soutěžících.

Tři nejlepší postoupili do krajského kola, které se bude konat 12. dubna v Plzni.

O den dříve se na stejném místě (v Domě dětí a mládeže Domino Domažlice) konalo okresní kolo olympiády v češtině v kategorii pro mladší školáky. Zúčastnilo se jej 17 žáků z devíti škol. Zvítězila Klára Machová před Petrem Obdržálkem (oba z gymnázia) a Violou Vrbovou (ZŠ Horšovský Týn).

Výsledky okresní kolo olympiády v ČJ, kategorie střední školy:
1. Jan Náhlovský (GJŠB)
2. Tra Mi Nguyen (GJŠB)
3. Rostislav Sládek (GJŠB)
4. Angelika Maříková (SZŠ)
5. Kateřina Zedníková (SOU)
5. Kateřina Záhoříková (SZŠ)