Čištění proběhlo již v první třetina března ve třech ulicích – Masarykově, Starokdyňskéa Klatovské. Kamera ale nebyla k dispozici od prvního dne spuštění.

Do útrob pod asfaltový povrch ji spustili 11. března. Deník získal i některá videa, která zachycují vnitřek potrubí včetně několika závad, které objektiv odhalil. Například jde o podélnou trhlinu, dále o provalení a zborcení celkového obvodu plastové roury, která tak získala oválný tvar, či o ucpanou odbočku, jejíž celý otvor vyplňuje vyhozený pytel. K vidění však nejsou jen závady, ale také žížaly či jiní drobní živočichové. „Videí i fotografií je samozřejmě mnohem více, poslouží nám k analýze,“ uvedl jednatel Vodovodů a kanalizací Kdyně Václav Opat.

Vedení radnice navíc chystá postupné opravy vodovodů a kanalizace v majetku města. O plánu financování v období od roku 2021 do roku 2029 se mělo jednat na posledním setkání kdyňských zastupitelů, které se uskutečnilo již 5. března. „Bod o financování vodovodů a kanalizace se z programu jednání stahuje. Bude projednán finančním výborem, teprve pak bude znovu zařazen do programu jednání zastupitelstva,“ uvedl tehdy starosta Kdyně Oskar Hamrus.

Adélka Fojtíková z Dobřan se narodila 15. dubna v plzeňské FN na Lochotíně a po příchodu na svět vážila 4510 gramů a měřila 52 centimetrů. Doma dceru přivítali rodiče Hanka a Jiří Fojtíkovi a bráška Jiřík.
FOTO: Právě jsme se narodili