Poprvé byl vyhlášen v roce 2007 v Pekingu na mezinárodní konferenci zaměřené na prevenci a léčbu sluchu. Připomíná jej ale i Poradenské centrum v Domažlicích spadající pod Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR.

Svaz je členem mezinárodních organizací neslyšících a nedoslýchavých, které realizují spolupráci a výměnu informací mezi svými členy a prostřednictvím jejich práce podporují větší porozumění problematice sluchového postižení a zlepšují přístup k lidem se sluchovým postižením. 

Důležité jsou včasná

Výprava klubu LK Tatran Chodov při pozávodním odpočinku nešetřila úsměvy.
Skimaraton přinesl Chodům výhru i brambory

prevence a diagnostika, screening sluchu u novorozenců a malých dětí, sluchová a řečová rehabilitace se sluchadly a kochleárními implantáty, používání titulků v televizi, simultánní přepis s přepisovatelem nebo prostřednictvím mobilních aplikací, znakový jazyk a tlumočení do tohoto jazyka, rozvoj vzdělání i zaměstnávání osob se sluchovým postižením.

Pro osoby se sluchovým postižením je důležité využívání kompenzačních pomůcek. Informace o nich mohou získat v poradenském centru v Domažlicích v Jindřichově ulici 214.

Autor: Libuše Kubertová