„Už jsme rozbourali stropy, nadezdívky a krov. Vykopali jsme základy pro příčky, které už se zalévají betonem, a pomalu začneme zdít nové příčky a připravovat na stropy. Pokud půjde vše dobře, mohli bychom se po Vánocích vrátit domů,“ říká Miloslav Šlegl.

Po požáru nezůstalo Šleglovým vůbec nic a dům navíc neměli ani pojištěný.

Lidé však byli velmi solidární a Šleglovým pomohli jak finančně, tak materiálně.

Požár rodinného domu v Chocomyšli.
Blesk zapálil rodinný dům v Chocomyšli, škoda milion korun

„Není možné vyjmenovat všechny ty dobré lidi, kteří nám pomohli. Posílali nám peníze na účet, kde se nashromáždilo téměř 370 tisíc korun, a darovali nám spoustu potřebných věcí. Nelze ani vyslovit, jak jsme všem vděční, a jak moc si jejich pomoci vážíme,“ říkají Šleglovi s tím, že všechny darované peníze budou použity na opravu domu.

Některé okamžiky, kdy lidé projevili solidaritu, se Šleglovým vryly do paměti.

RODINA BEZ DOMOVA. Miloslav Šlegl s manželkou Pavlínou, synem Miloslavem  a dcerami Pavlínou, Kristýnou a Simonou .
Při požáru přišla rodina z Chocomyšli o všechno

„Velmi dojemné bylo, když jsme se dozvěděli, že stará babička se vydala přes celou Kdyni, aby nám ze svého důchodu přispěla do sbírky 50 korun. Slzy v očích jsme měli, když k nám přišly děti z kolovečské školy a přinesly nám výtěžek z besídky, kterou kvůli nám uspořádaly. Nějaká rodina z Klatov, kterou bohužel neznáme a nemůžeme jí ani poděkovat, anonymně poslala každému z našich dětí 10 000 korun na studia. Zaplatili jsme dětem kolej a koupili jim nové knihy,“ vzpomínají Šleglovi.

Paní Pavlína Šleglová zase nikdy nezapomene na zhruba čtyřletou holčičku, která přinesla obrázek, který sama namalovala.

„Mám ho schovaný. Nechám si ho zasklít a až se vrátíme domů, pověsím si ho. Při požáru jsem totiž přišla o veškeré obrázky, které malovaly naše děti, a to mi bylo hodně líto.“

Miloslav Šlegl s manželkou Pavlínou (vpravo) převzali finanční dar a poukaz od Petra Chudého  (vlevo).
Šleglovi z Chocomyšle dostali další finanční dar i poukaz