Zdroj: Youtube
Jsou na něm zachyceni při radovánkách, které spontánně vypukly při bouřce a prudkém dešti. Skauti z domažlického oddílu Ještěrky se vrhali na promáčenou louku, sjížděli vodní laguny po břiše a klouzali se v mazlavém blátě. Nevázaná zábava baví diváky po celém světě.

Díky sdílení na stránkách světové skautské organizace se počet zhlédnutí přehoupl přes 700 tisíc.

„Je zajímavé, když si představím, že na nás kouká někdo třeba z Austrálie," směje se devítiletá skautka Eva Gožďálová z Draženova.

Popisuje, jak celá situace vznikla: „Kluci – vedoucí a malí kluci se v dešti začali klouzat, děvčata byla v teepee a když je viděla, tak se přidala taky. „Že budu umazaná, to jsem neřešila, trochu jsem se bála, že mi bude zima, ale nakonec mi to nevadilo. Jakmile jsme zjistili, že se kluci kloužou, hned jsme se přidaly."
Táborníci pak promočené a zablácené svršky sušili nad kamny v polní kuchyni.

„Nejhůř dopadly boty, ty jsme vyhodili, tričko se vypralo a je v pohodě, kalhoty se také vypraly, ale ty už v pohodě nejsou," vypráví mladá skautka a tím, že její rodiče se skautskému dovádění smáli.

„Video jsem poprvé viděla hned po tom, co přestalo pršet. Nenapadlo nás, že se na ně postupně podívá tolik lidí. Volala mi spolužačka a i rodičům volali jejich kamarádi, jestli o tom víme, že je tak populární," popisuje Eva.

Kromě klouzání v dešti má na skautský tábor doteď i další silné vzpomínky.

„Vzpomínám i na chvíli, když jsem spadla oblečená do tůňky, do které jsme se chodili koupat nebo jak nám při noční hlídce přes cestu do tábora přeběhla srnka a my se hodně polekali," uzavírá skautka.