„Nemusíme říkat rodičům o finance, abychom přispěli lidem, kteří naši pomoc potřebují. Stačí si jen přečíst knížku, odpovědět správně na otázky  a získáváme za každou knížku bonus 50 korun. Tyto bonusy pak dáme všichni ze třídy dohromady a společně vybereme projekt, na který peníze odešleme," vysvětlili školáci.

Staňkovští páťáci před Vánocemi získali čtyři tisíce korun, které odeslali na charitativní projekt Nové třídy pro děti v Zambii.

„Chceme pomáhat, a proto jsme pilně četli," říkají spolužačky z 5.B Kačka a Radka. „Ve čtení a projektu budeme pokračovat a další peníze chceme zaslat ke konci školního roku," dodávají školačky.

Projekt žákům přiblížila jejich třídní učitelka Hana Kozová při hodině čtení, kdy mají žáci pravidelnou čtenářskou dílnu.

„Nápad se nám líbil a hned jsme všichni souhlasili, že se zapojíme. A tak jsme od 7. listopadu všichni zaregistrováni do projektu, jehož cílem je  spojit potěšení ze čtení s radostí z pomoci druhým. Čtení je úžasná zábava a teď je ještě i něčím víc – můžeme pomoci," říkají školáci.