I v tak klidné a opravené obci na Domažlicku existuje poněkud nebezpečný úsek, a to levotočivá zatáčka směrem na Černovice. Silnice je dost úzká a její povrch navíc není hladký, ale plný nerovností, které jsou špatně viditelné.

„Akorát ve čtvrtek se tady díky těm boulím na silnici vyboural mladý chlapec. Zničil si přední nápravu na novém autě,“ popsal situaci Josef Anděl, obyvatel Všekar, který bydlí právě na rohu nepřehledné zátočiny. „Nerovnost vozovky tady navíc vůbec není označena. Mimo jiné ani není vidět dopravní značení,“ pokračoval a ukázal na vzrostlé listnaté keře, jejichž větve zasahují nad chodník a zakrývají dopravní značení „hlavní silnice“. „Když navíc prší, větve a listy ztěžknou a jejich převis je pak mnohem větší,“ dodal.

Císařské slavnosti ve Kdyni 2018.
FOTO: Císařské slavnosti ve Kdyni se vydařily

Podle jeho názoru by pomohlo označení nerovnosti vozovky, prostříhat větve a snížit rychlost na zhruba třicet kilometrů v hodině. Není to jediná nehoda, která se v daném úseku stala. Nicméně především upozorňoval na vystouplou část asfaltu uprostřed komunikace. „Tenhle úsek je opravdu nebezpečný, protože boule dosahuje až na podvozek aut. Když je vozidlo plné a pořádně zatížené, klesne a narazí do vystouplé boule,“ popisoval dál Josef Anděl.

O tomto problému ví i starosta obce Josef Trhlík. „Místo jsem nafotil. Ovšem silnice nejsou obecní, proto jsem informoval Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje. Informované je i zastupitelstvo, jelikož stav vozovky se zhoršuje. Od jara tím směrem jezdí těžké vozy s vytěženým materiálem.“ V současné době starosta Josef Trhlík čeká na odpověď z plzeňského úřadu pro Správu a údržbu silnic. Občan Josef Anděl mimo jiné ještě poukázal i na další možné nebezpečí o pár desítek metrů dál za cedulí obce Všekary. Tam nad vozovku zasahuje silná větev vzrostlé lípy. „Nebezpečí je, že větev je suchá. Může kdykoli prasknout a spadnout na auto,“ upozornil Josef Anděl. Zároveň zmínil, že v průběhu čtyř let několikrát upozorňoval zaměstnance vykonávající úpravu porostů kolem komunikací na eventuální nebezpečí, které by mohlo pádem větve vzniknout.

Dětský den a zprovoznění požární nádrže v Loučimi.
Zahájení provozu požární nádrže spojili Loučimští s dětským dnem