Tomu byla stanovena jasná pravidla, se kterými všechny soutěžící seznámil organizátor akce Radek Čejka. „Soutěží se dvoukolově. A každé přetahování bude kontrolovat rozhodčí Tomáš.“ Ten všechny upozornil především na nedovolené prvky, jako je škubání, záměrné povolování lana nebo pád člena týmu na zem či dotek o plot.

Lana se chopili pouze muži. Celkem utvořili sedm týmů a každý z nich prošel pečlivou kontrolou váhy. S ní měli potíže tzv. Medvědi, kteří zprvu přesáhli povolený limit 425 kilogramů na tým. Nakonec se jim po malé výměně členů podařilo stáhnout váhu a zapsat se do startovní listiny mezi týmy Nejde nám o nic, Godnekovci, Netáhla, Zatáhla, Dream Team a Fantomové.

Klání se dalo nazvat i 'všichni proti všem'. Každý tým se postavil všem ostatním v jednotlivých kolech. Nejedno ale bylo vyrovnané.

Perličkou osazenstva týmu Netáhla byl akademický malíř Michael Rittstein, který většinu roku tráví právě v Brnířově a neváhá se do mnohých vesnických akcí zapojit.

Vítězem se stali Godnekovci, kteří tak pomyslně natrhli trika všem ostatním. Pak už siláky a ostatní bavila kapela Curlies a večer Coda.

Nováček I.A třídy FK Staňkov porazil Sušici, vyhrál soutěž a zahraje si krajský přebor.
Nováček I.A třídy FK Staňkov porazil Sušici, vyhrál soutěž a zahraje si v kraji