Nikoliv na jídlo, nýbrž za spoustou her se v sobotu dostavili do jídelny kdyňské školy děvčata a chlapci. Místní pionýrská skupina Safír pro ně připravila výstavu deskových her, která je už tradičně příležitostí k jejich vyzkoušení.

„Máme tu kolem 50 různých her a dokoupili jsme během roku další, řekla bych ty nejznámější," řekla Deníku mezi stoly zaplněnými malými hráči Pavla Tochorová s tím, že členové Safíru jako organizátoři některé přinášejí z domova. Některé děti se nemohly hraní nabažit, další si pohrály a odcházely, přičemž je ihned nahradili jiní malí návštěvníci akce.

„Je velký zájem o karetní hru Sabotér. Skupinka děti už u ní sedí hodinu a půl, zatím ji nikomu jinému nepůjčili," podotkla s tím, že nějakou dobu má Safír hru Bomba, která je stále hodně vyhledávaná.

„Je určená pro začínající školáky a děti si při ní nenásilným způsobem procvičují skládání slov. Tihle dnes hrají ve třech, ale Bombu mohou hrát i v šesti, což je pak větší zábava a napětí, komu tikající bomba v ruce bouchne," podotýká Tochorová.

Děti mohly vyzkoušet například Velbloudí závody, jenž jsou podobné hře Sázky a dostihy.

„Osobně mám nejraději Dračí srdce," prozradila na závěr.