Jako by se domluvily, že muže na břehu s narafičenými udicemi pěkně potrápí. Dokonce to došlo až tak daleko, že někteří ze zhruba tří desítek rybářů neměli ani ťuk, jiní vytahovali z vody mrňavé rybky.

„Přitom je tu osm set kaprů. Bohužel přišla změna počasí, ryby nebraly. Loni se tu nachytalo přes dvě stě metrů, sama jste se ptala, zda to není náhodou jen dvacet," reagoval Hynek Hanáčík na naši otázku pro pořadatele, zda jsou v Mísově vůbec nějaké ryby.

Mezi dětmi byl nejúspěšnějším rybářem Radim Šindelář, a protože musel odjet, převzal za něj cenu – plyšáka – jeden z dospělých. Letošnímu vítězi Vladislavu Vojtovi při podmínkách, které panovaly, stačilo vytáhnout z vody 207 cm. Druhý v pořadí, Jan Žambůrek, nachytal 173 cm ryb. Bronz na Mísově získal 16letý Štefan Haška se 126 cm.

„K rybaření mne přivedl děda a největší úlovek mám ze strážského rybníku U Sumce – kapra 90 cm. Dnes tady ryby nebraly, ale těším se 16. a 17. června do Stráže na 24hodinovku, tam to snad bude lepší," řekl mladý rybář.