Ty si sama ještě upravuje a vylepšuje podle své chuti a chuti svého přítele.


Vylepšené recepty si nenechává pro sebe, ale pokud se jí podaří vymyslet něco opravdu dobrého nebo zajímavého, podělí se o své poznatky na internetových stránkách.


„Jsem do vaření a hlavně pečení blázen. Od třinácti let peču vánoční cukroví. Moje maminka moji vášeň pro kuchtění vždy velice vítala, protože pro ni byla tato činnost spíše utrpením,“ říká Jana Prantlová.


Specialitou paní Jany jsou i velikonoční perníčky, kterými dříve odměňovala koledníky.


Protože však její přítel není zrovna na sladké, dělá už několik let na Velikonce i slaná sýrová vajíčka.
„Jsou velice jednoduchá a přitom dobrá. Kdykoliv jsem je udělala, hned se po nich zaprášilo. Nápad jsem našla na internetu, takže ho nemohu vydávat za vlastní, ale jak už je mým zvykem, opět jsem si ho vylepšila podle svého,“ dodává Jana Prantlová, která právě tento recept poslala do soutěže deníku o nejlepší velikonoční recept.

Velikonoční slaná sýrová vajíčka

Suroviny: 160g sýra gervais, 100g pomazánkového másla, 100g tvarohu, sůl

Postup: Vše smícháme a necháme  ztuhnout. Poté dvěma lžičkami, namočenými ve studené vodě, tvoříme malá vajíčka, která obalujeme například v nasekané pažitce, v opraženém sezamu, v nasekaných sušených brusinkách s mletými ořechy, v opražených mandlových lupíncích, v mleté paprice či  strouhaném sýru.