Devět krásných dívek soutěží o to, která se stane letošní Miss Hasičkou ČeskoSlovensko. Mezi finalistkami z obou republik je i šestadvacetiletá Zdeňka Mazancová. Pochází z Kocourova u Klatov, je však členkou Sboru dobrovolných hasičů Kanice.

Jak jste se do soutěže přihlásila? Byl to váš nápad, nebo vás někdo „navedl"?
Do letošního ročníku soutěže MISS Hasička Česko-Slovensko jsem se přihlásila sama, protože v loňském roce mě zaregistroval můj partner. Postoupila jsem do castingového kola, ale bohužel z pracovních důvodů jsem se ho nemohla zúčastnit. Takže jsem zkusila štěstí letos podruhé a ono to vyšlo až do úplného finále. Dá se tedy říci, že mě navedl můj přítel.

Co všechno jste musela již během soutěže absolvovat a předvést, abyste se do finále dostala?
Abych se dostala do finále, tak jsem nejdřív musela vyplnit přihlášku do soutěže a zaslat své 3 fotografie. Z došlých přihlášek organizátoři soutěže vybírali 20 dívek z České republiky a ze Slovenska. Těchto 20 dívek přijelo 15. června na casting do Prahy. Na castingu jsem absolvovala milý rozhovor s porotou a přehlídku v plavkách. Potom jsme všechny čekaly na ortel poroty a já najednou byla jedna z devíti finalistek.

Jaká zkušenost vás během soutěže překvapila?
Opravdu hezky mě překvapilo, jaká velmi příjemná atmosféra vládne od začátku mezi všemi soutěžícími. A ještě víc mě překvapilo, že naše soustředění finalistek se bude konat v TEPfaktoru, což je místo inspirováno pevností Boyard s tématem pirátů z Karibiku. Ráda překonávám sama sebe, takže se na zdolávání dvaceti tajemných komnat velice těším.

Těšíte se na finále, nebo máte trému? Můžete prozradit, co porotě předvedete?
Na finálový večer, který se bude konat 11.října v Praze, se opravdu těším, ale zároveň mám i trému. Zdravá tréma je ovšem potřeba k dosažení toho nejlepšího výkonu.
Určitě bych mohla i prozradit, co porotě předvedu, já ale zatím jenom naznačím, že ve své volné disciplíně porotě předvedu ohnivý tanec. Hlavně bych chtěla všem ukázat, že si vážím toho, že jsem postoupila až tak daleko, takže se budu snažit podat celkově ten nejlepší a nejvíc usměvavý výkon.

Jak dlouho jste členkou kanického sboru? Proč jste se stala dobrovolnou hasičkou a co vás na tom nejvíce baví?
Členkou kanického sboru dobrovolných hasičů jsem od roku 2011 a je to opředeno celkem vtipnou historkou. Se svým partnerem provozujeme své sportovní koníčky spolu a vždy se hecujeme. Podobně tomu bylo, když začal můj partner pracovat jako hasič z povolání v Domažlicích na stanici – nemohla jsem zůstat pozadu. Několik kolegů z domažlické stanice mě vyhecovalo a já se nechala přihlásit do Kanic jako jediná žena v jejich SDH. Hlavním důvodem bylo, abych Kanice reprezentovala na závodech v lyžování. Nejvíc mě na tom baví právě soutěže v lyžování, triatlon a vyprávění o zážitcích ze zásahů.

Přibližte, prosím, trochu svoje aktivity v hasičském sboru a své další koníčky a záliby…
Mojí hlavní pozicí je „fanynka", protože na hasičský sport mají kluci svůj letitý tým, tak hasiče reprezentuji trochu jinak, než bývá tradičním zvykem. Jezdím za sbor závody na lyžích a letos v létě jsem uspěla v triatlonu. Možná už jsem to jednou zmínila, ale ráda překonávám své vlastní možnosti, protože mě pohyb baví všeobecně, jde to snadno. Tak dlouho jsem trénovala plavání, abych pomyslně splnila limit pro přijetí do profesionálního hasičského sboru. Když běhám, pokaždé se snažím být aspoň o vteřinku rychlejší na svojí trase. Miluji zimu, sníh a s tím spojené aktivity. Jsem instruktorkou lyžování a snowboardingu. Dál mě baví kolečkové brusle, zumba, potápění, jízda na kole – hlavně downhill z kopce, procházky s naším labradorem Badym, a to všechno se svým partnerem nebo s přáteli.

Jak na vaši účast v soutěži reagují rodiče, přátelé, partner či kolegové ze sboru? Podporují vás?
Na tyto otázky můžu odpovědět jednoduše, všichni v mém okolí mě jednoznačně podporují. Všem bych ráda touto cestou poděkovala za to, že stojí při mně, když o sobě začnu pochybovat. Mým nejbližším patří největší dík za to, že mě úplně vždycky za každé situace podrží. Partnerovi za jeho nekonečnou trpělivost a lásku. Také moji super kolegové z práce mi vždycky vyjdou vstříc a zastoupí mě, když potřebuji kvůli soutěži uvolnit.
Navíc mám za sebou silnou fanouškovskou podporu z řad obyvatel našeho Domova seniorů ve Kdyni, kde pracuji jako ergoterapeutka. Fandí mi skoro stovka seniorů a denně se ptají, jestli už jsem vyhrála. Je to s nimi legrace.

Hlasujte pro Zdeňku

Odesláním 1 SMS zprávy odešlete 10 bodů pro Zdeňku. Počet odeslaných SMS není omezen. SMS zprávu zasíláte na číslo 720 001 073 ve tvaru MISS mezera 8. „MISS 8" je hlasovací SMS pro Zdeňku Mazancovou.
Hlasováním na stránkách www.misshasicka.cz odešlete 1 bod. Z jedné e-mailové adresy můžete hlasovat jen jednou. Hlasováním na Facebooku opět odešlete 1 bod. Fotografii dívky označte symbolem „Líbí se mi".