Opěrná zeď tvrze v Puclicích stále čeká na opravu.
V létě 2013 silné deště podmáčely opěrnou zeď a stěna se zřítila. Pucličtí od té doby pracují na opravě zdi historické památky a povedlo se jim provést již dvě etapy opravy. Do té třetí, která měla stát 717 tisíc korun, se původně chtěli chtěli pustit v letošním roce.
Nezískali však dotaci ve výši 285 tisíc korun z havarijního fondu Ministerstva kultury ČR, přestože ministerstvo přispělo na předchozí dvě etapy oprav.

„Dostali jsme ale odpověď, že nebude doporučeno, abychom dotaci z havarijního fondu dostali," uvedl již dříve starosta Puclic Jaroslav Šroubek.

„Zaslechl jsem, že oprava zdi prý byla udělaná špatným způsobem – nevhodné betonové desky, moc malty a podobně. Na památkové péči v Horšovském Týně mi ale řekli, že oni s podobnou prací byli spokojení a že by neměly být žádné výhrady. Pořádné oficiální zdůvodnění, proč dotaci nedoporučí, jsme nedostali," dodal.

V příštím roce se vedení obce pokusí zažádat o dotaci opět u havarijního fondu.
„Kdyby to nevyšlo, zkusím ještě jednat s památkáři z Horšovského Týna, věřím ale, že nám tentokrát havarijní fond dotaci přidělí," tvrdí starosta.

Tvrz z přelomu 14. a 15. století je bezesporu nejvýraznější dominantou Puclic. Obec tvrz odkoupila v roce 1996 a začala ji postupně opravovat. Dnes v ní sídlí obecní úřad, knihovna i mateřská škola. Najdeme v ní i útulný společenský sál, kde se místní scházejí, i minimuzeum. K vidění jsou zde například zachovalé historické sochy a fresky.