„Nenechala se pohladit ani si nevzala piškot z ruky, okamžitě zalézala do boudy," popsala první reakci fenky Lucie Císlerová, která má provoz stanice na starosti.
„Rychle se naučila, že může být i lépe, a má radost z přítomnosti lidí, které teď už srdečně vítá," dodává Císlerová s tím, že Barča je ideální nenáročný společník do domku se zahradou, se spaním v teple nebo i do bytu pro toho, kdo jí dopřeje pravidelné procházky.

Podobně jako Bára na své nové páníčky čekají na Valše i další psi. Asi šestiletý kříženec labradora Gaspy pobíhal 29. června u tankové cesty v lokalitě Cvičák. Od té doby je umístěn na Valše. „Od svého příchodu je to absolutní pohodář, je kamarádský, bezkonfliktní," konstatovala Císlerová.

Kříženec staforda Max šmejdil koncem února v koších po Domažlicích. „Ostatní psy nemá rád, prosazuje vlastní autoritu, ale psí slečny velmi vítá. Je absolutně nevhodný pro začínajícího chovatele ani do společnosti dalších psů. V adopci již byl, ale dělal si, co chtěl, takže je vhodný pouze pro pána s přirozenou autoritou a se zkušenostmi, kde bude jasné, že tam velí pán, a ne pes," říká vedoucí stanice.

O přízeň nových majitelů se ucházejí ještě dvě psí slečny, menší kříženky Anetka a Terinka. Zájemci, kteří by chtěli poskytnout opuštěným psům nový domov, mohou zavolat na telefon 728 480 785, nebo si podrobnosti přečíst na webových stránkách Domažlic.