Výstavy se zúčastnili mladí chovatelé a všichni si odnesli nějakou tu odměnu. Před zahájením výstavy na všechny čekalo povinné posuzování. Králíky posuzovali Josef Louda a Karolína Hošková. Aleš Bukovský hodnotil holuby a Vladimír Eisenreich si vzal na paškál drůbež.

Chodský pohár za chov králíků získal Ladislav Borč – za plemeno Vídeňský černý s počtem 96 bodů, za holuby se dočkal ocenění Jaroslav Vrba – za plemeno Hýl, též s počtem 96 bodů a za drůbež zvítězil mladý chovatel Miloš Fiala s plemenem Hedvábnička vousatá bílá. V každé kategorii vystavených zvířat se rozdávaly i čestné ceny. Všem zúčastněným chovatelům, kteří zde vystavovali, patří velké poděkování, jakož i těm, kteří se podíleli na organizaci.

Na chovatelskou výstavu zavítalo kolem 200 návštěvníků a je obdivuhodné, že mezi nimi byli i němečtí chovatelé z obcí Waldmünchen a Furt im Wald spolu s reportérem místních novin. Nechybělo ani občerstvení, například grilovaná kuřata, jež se těšila u návštěvníků velké oblibě. První ročník této výstavy lze označit za více než zdařilý, a tak se nezbývá než těšit na další výstavu plánovanou na příští rok.

Autor: Chovatelé Ždánov

Strážníci dohlížejí na bezpečné přecházení dětí. Ilustrační foto.
Strážníci učí školáky přecházet vpravo a řidiče správně parkovat