VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Při Pelechenském GurGulu zvítězil kupodivu kozí guláš

Pelechy – Doprovodnou soutěž v rychlostním pití piva vyhrál Miroslav Procházka z Chodova, nejvíce druhů piva poznal syn hospodské Josef Váchal a nejlépe nakrájela cibuli Jana Becková.

27.8.2013
SDÍLEJ:

CENY PRO VÍTĚZKU GurGulu Janu Vondrašovou z Tlumačova, která jela uložit ke spaní dvouletého potomka, museli převzít jeho starší sourozenci.Foto: Deník/Milena Cibulková

Takzvaný obecní kout v Pelechách hostil v sobotu odpoledne 2. ročník soutěže Pelechenský GurGul, alias ´Gurmánský Guláš´.

Odpoledne vyplnily divákům vložené soutěže v poznávání a pití piva a krájení cibule.

Osmice soutěžících, mezi nimiž byly dvě ženy, musela rozeznat vzorky, které obsahovaly 8 druhů od nealko piva až po dvanáctku. Soutěž byla ztížená tím, že jednotlivci neochutnávali různé druhy, mohla na ně vyjít ochutnávka čtyř vzorků složená i z totožných druhů piv.

„V poznávání piva získal s přehledem 1. místo domácí Pepa Váchal mladší, který poznal tři ze čtyř druhů piv," vyhlásil vítěze soutěže Josef Hruška st. ze Stráže.

Soutěž o nejrychleji vypité pivo vyhrál borec z Chodova.

„Zvítězil pan Miroslav Procházka, půllitr vypil za 3,80 vteřiny," uvedl poté Hruška.

Nejrychleji a kvalitně nakrájela cibuli v další doprovodné soutěži místní Jana Becková, a to za 17,62 vteřiny.

Hlavní soutěží však byl GurGul. Hodnotící komise, ač ochutnávala jen guláše tří účastníků soutěže, neměla snadnou práci.

„Titulem Pelechenský GurGul ji v uznání všichni nazývati mohou, neb ona nejlepší kozí guláš ze všech ostatních v klání tom gurmánském na Pelechách 24. dne v srpnu léta Páně 2013 vlastní rukou zvládla a komisi naší ku zhodnocení podala," přečetl za pořadatele Miroslav Kabourek z ocenění pro vítězku soutěže ve vaření guláše, Janu Vondrašovou z Tlumačova.

Putovní pohár, písemné zdůvodnění i ceny musely za vítěznou kuchařku převzít její děti, neboť odjela uložit ke spánku dvouletého potomka, a poté se vrátila zpět.

Druhý ročník soutěže Pelechenský GurGul ve vaření gurmánského guláše.

Požádali jsme ji o podrobnosti a vznesli i dotaz, kdo ji guláš naučil. „Guláš byl sice kozí, ale dělá se stejně jako z jiného masa. Přidávám do něj asi osm druhů bylinek. Recept jsem tak nějak vyšlechtila, dá se říct, že mě ho naučila moje mlsná rodina. Soutěžila jsem poprvé a mám radost, že jsem zvítězila," uvedla Deníku Vondrašová.

Autor: Milena Cibulková

27.8.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V úterý byl představen projekt, který pomůže zachovat odkryté zbytky staveb v zaniklé Lučině.
47

Stezku na Lučině začnou budovat na jaře

Domažlické seniory poučili o stravě i cvičení

Domažlické seniory poučili o stravě i cvičení

Kdyňští se dočkají moderní hasičské zbrojnice

Kdyně – V průběhu následujícího roku se obyvatelé Kdyně dočkají rozsáhlé rekonstrukce hasičské zbrojnice.

Na Vánoce se naladili v Německu

Klenčí pod Čerchovem – Zájezd na vánoční trhy do bavorského městečka Guteneck, které leží nedaleko našich hranic v okrese Schwandorf, uspořádal v sobotu 9. prosince Výbor pro kulturu a sport městyse Klenčí pod Čerchovem.

Ve Staňkově ukončili plesem letošní taneční

Staňkov - Ve Staňkově byl závěrečným plesem zakončen kurz tance a společenské výchovy.

Podívejte se: zde všude dnes večer společně zazpíváme koledy

Západní Čechy – Tradice se díky Deníku rozšířila na 600 míst v celé republice.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT