Oblíbené místo ke zkrácení volného dne - Centrum vodní zábavy ve Kdyni - bude mít tento pátek otevřeno výjimečně již od 10 hodin.

„Kvůli prázdninám otevíráme o hodinu dřív," vysvětlil ředitel Jan Zelenka, který věří tomu, že se školáci do aquacentra jen pohrnou. Otevřeno bude až do 21.30 hodin.

Naproti tomu pro Domažlické bude tamní bazén v pátek otevřen až od 11 hodin neboli o dvě hodiny později než obvykle. Důvodem je provádění sanitárního úklidu.

Jelikož teplotní podmínky k venkovnímu bruslení na rybnících se zatím nezdají právě ideální, můžou se školáci vyřádit na ledové ploše domažlického Zimního stadionu.

Volné bruslení pro veřejnost bude probíhat od 18.30 do 20 hodin.

„Ještě uvažujeme o tom, jestli by nebylo vhodné nějakou tu hodinku na volné bruslení přidat před 16 hodinou," uvedla p. Hlaváčková z domažlického stadionu. „Když jsou prázdniny, přijde totiž na stadion obecně mnohem více lidí," dodala.

„Já o prázdninách pojedu dopoledne za kamarádkou Míšou, která bude u babičky v Koutě na Šumavě," svěřila se jedenáctiletá školačka Hanička Kotalová z Domažlic. „Ještě nevím, co budeme dělat. Asi půjdeme ven se psem Ronym a třeba postavíme sněhuláka nebo iglú," plánuje dívka.

O tom, co bude dělat o volném pátku, má jasno i čtrnáctiletý Michal Jeřábek. „Nic," řekl. „Naši jsou v práci, tak asi zůstanu sám doma. Přispím si, budu se dívat na televizi nebo hrát na novém PlayStationu. Vlastně se na to docela těším," dodal.

Některé mladší děti budou trávit páteční dopoledne v Domě dětí a mládeže Domino v Domažlicích, kde pro ně připravili program nazvaný příhodně Pololetní prázdniny bez nudy.

Od 9 do 12 hodin zde budou děti vyrábět masky na sobotní dětský karneval v MKS Domažlice. Budou si také moci vyrobit drátkované stromečky, chybět nebudou ani nejrůznější hry.