Po stavební stránce se vše stihlo v termínu a firma Metrostav předala stavbu zpět městu. To potvrdil i domažlický starosta Zdeněk Novák. „Stavba je předaná a vše je dokončeno,“ řekl starosta hned na úvod s tím, že navíc nic nenasvědčuje přerušení prací. Teď je vše už jen otázkou vybavení interiérů.

„Vše jsem si prošel. Současný stav se má tak, že se v areálu budoucí knihovny instaluje veškeré vnitřní zařízení a instalují se informační technologie a různé interaktivní prvky,“ pokračoval Novák, s tím že stěhování knihovny připadne na 6. dubna.

Speciální nanomasku začnou vězni vyrábět během příštího týdne.
Vězni na Borech začnou vyrábět respirátory

Na samotné stěhování je potřeba zhruba měsíc. Knihovna bude tedy ke zprovoznění připravena zhruba na začátku května,“ dodal starosta k oblasti knihovny. Dovybavuje se i areál pivnice a restaurace. Co se týká pivovaru, je hotová varna. Ovšem plán a snaha narazit o Velikonocích první sud domažlického piva, jak bylo vedením města Domažlic naznačováno v prosinci 2019, vzaly za své. Stejně tak je ohroženo otevření Pivovaru a Kulturního centra, a to včetně spuštění provozu městské knihovny.

„Otázka je doba trvání stavu nouze a jednotlivých opatření, jsme tím vším limitováni. Nicméně celý areál bude k otevření připraven odhadem ze měsíc až dva,“ řek starosta na závěr.