Při tradičním zakončení pouťového víkendu v oprechtické hospůdce se ještě navíc konaly pondělní "Rybí hody". Tato místní tradice je vyhlášená a uskutečnila se již čtrnáctým rokem. Navštěvují ji nejen místní, ale i labužníci z okolních i vzdálených obcí.

Na obstarání obzvláště urostlých kaprů musí myslet hlavní organizátoři Josef a Dana Weberových již několik měsíců dopředu. Příprava porcí a naložení zabere také mnoho času. Letos bylo připraveno 160 porcí. O upečení a dochucení se tradičně stará Václav Včela ze Kdyně. Dle tradice ryby peče na přírodním ohništi za bedlivého dohledu všech přítomných.

K velmi dobrému dobrému jídlu a pití neodmyslitelně patří i dobrá nálada. Potěšit a rozezpívat všechny přítomné přišel v tento podvečer Josef Kupilík s harmonikou.

Hana Hoffmannová