Součástí PHL bylo dvanáct kol, začalo se soutěžit 26. června a končilo 17. září. „Družstev se zúčastnilo poměrně hodně, ale stále to po covidové pauze není takové množství, na které jsme byli zvyklí. Hodně družstev má problém se složením, máme pravidla, ale i ta se snaží někteří obcházet. Nevíme vůbec do budoucna, zda týmy budou moci soutěžit, protože počet sedmi členů se jim těžko daří dát dohromady. K hasičině se nepřidávají noví členové a nevrací se bohužel ani ti, co skončili během covidu,“ uvedl starosta Okresního sdružení hasičů Klatovy Jaroslav Šimáček.

I když bylo dvanáct kol soutěže, tak ne na všechny jezdily veškeré sbory. Některé vyjely jen do nejbližších míst, ale jsou i takové, které se poctivě zúčastnily všech kol. I přesto je ale starosta s uplynulým ročníkem spokojen. „Spokojen jsem abnormálně, protože jsme našli vztah mezi družstvy, zkvalitnili jsme práci rozhodčích, není tak tolik chyb. Soutěže byly obsazené a vše bylo bez problémů,“ zhodnotil Šimáček.

Z natáčení Policie Modrava.
Je tu poslední díl Policie Modrava. Stýskat se bude i hercům

Mezi tradiční a úspěšné týmy patří neznašovské a vidět to bylo i při vyhlášení, kdy ženy obsadily třetí místo a muži vystoupali na nejvyšší post a odnesli si zlaté medaile. Ani ostatní nejsou na medailových pozicích žádnými nováčky. Druhé místo mezi hasičkami získala Bystřice nad Úhlavou a pro zlato si přišly Tupadly.

Bronz v mužské kategorii obdrželi bezděkovští hasiči, kteří prohlásili, že příští rok budou útočit na zlato. Stříbro vybojovaly Tupadly.

Cenu za nejlepší útok získala mezi ženami Bystřice nad Úhlavou a mezi muži zazářily Neznašovy.

Kromě vyhlášení výsledků PHL byl ale vyzdvižen jeden obrovský úspěch, a to žen SDH Bystřice nad Úhlavou, kde hostovala i členka SDH Tupadly, které vyhrály mistrovství ČR v požárním sportu.