Tentokrát se soutěžilo o nejlepší zelnou placku. Začínalo se v 19 hodin a sál byl plný. Do poroty se mohli přihlásit všichni přítomní. Ze seznamu jmen se vylosovalo 6 lístků a porota mohla zasednout k bodovacím formulářům.

Do soutěže bylo doneseno 20 vzorků zelných placek. Každý člen poroty musel tedy dvacetkrát okouknout, přivonět a ochutnat. Kupodivu si členové poroty stěžovali na nedostatek zelí. Hodnotili 1 až 5 body.

Soutěž o nejlepší zelnou placku v Kvíčovicích.

Ve 20 hodin začala hrát hudební skupina My dva, ve 21 hodin proběhlo vyhlášení vítězů.

První místo získala paní Kvítková z Holýšova, druhé patřilo místní paní Markové, na třetí příčce se bodování shodovalo hned čtyřikrát, a pozice tak patřila slečně Líbalové, paním Farkašové a Šimkové a panu Wilhelmovi mladšímu. Čtvrté místo pak obsadila paní Trubenbachová.

Soutěž o nejlepší zelnou placku v Kvíčovicích.

Všichni výherci byli oceněni a pokračovalo se v taneční zábavě. Během večera si mohli ještě jednou zasoutěžit úplně všichni – šlo o odhad váhy hlávky zelí, kterou si mohl každý sám potěžkat. Odhady se pohybovaly od 3 do 11 kil. Z 68 tipů se s váhou 5,8 kilogramu shodovaly pouze dva, a to odhad paní Johánkové z Holýšova a pana Šimky ze Štichova.

Před 23. hodinou předvedli „Štichováci" předpůlnoční překvapení. Šlo o velice zdařilou kopii pohádky Mrazík. Za své vystoupení sklidili veliký potlesk, který si opravdu zasloužili. Po celý večer se všichni bavili, hudba hrála, tančilo se přes půlnoc a sál byl plný veselých lidí.

Jana Šimková