Horšovskotýnští policisté si utrhli obrovskou ostudu. Přímo ze služebny jim utekl osm let celostátně hledaný Marcel Virág. Kromě ostudy čeká policisty ještě velké vysvětlování. Okolnosti Virágova útěku totiž vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

„Případ jsme si převzali. Vyšetřování je na začátku, takže zatím nebyl nikdo obviněn," uvedla mluvčí GIBS Radka Sandorová.
35letý Marcel Virág z Mostu, který je hledaný za majetkovou trestnou činnost, se před strážci zákona skrýval léta, většinou v Anglii. Horšovskotýnští policisté na něj minulý týden 'kápli' při běžné kontrole.

Virága zadrželi a odvezli do budovy, kde mají zřízenou provizorní služebnu, protože objekt místního obvodního oddělení je v havarijním stavu. Tam se ale Virág dlouho neohřál. Využil první příležitosti k útěku a ve chvíli, kdy šel z toalety, měl odstrčit službu konajícího policistu a poté z budovy utéci.

Policisté se ho vydali okamžitě stíhat, ale zřejmě měli smolný den. Virága nechytili, ale při honičce v centru města ještě nabourali služební auto.
Budova, kde horšovskotýnská policie dočasně sídlí, není zřejmě vybavena na zajištění pachatelů. Na oknech nejsou mříže a podle našich informací tam není ani zamřížovaná cela.

Zda bylo v pořádku muže umístit do této služebny, bude rovněž prověřovat GIBS. „Pokud jsou tam pochybnosti i tohoto typu, bude se tím inspekce zabývat. Musí být zohledněny všechny okolnosti, které se k události vztahují," dodala Sandorová.