Berou ji jako nezbytnou, ale pouze jen do chvíle, kdy jim šlendrián kohosi znemožní dostat se autem domů, jako tomu bylo v pátek ve Vrchlického ulici.

„Chtěl bych jménem rodičů popsat situaci, která panuje ve Vrchlického ulici. Dnes, 11. listopadu prováděla stavební firma pokládku základní vrstvy asfaltu. Práci ale nedokončila a vybagrovala před domem rodičů i jejich sousedů vrstvu štěrku, přičemž zanechala asi 10 cm vysoký obrubník, čímž naprosto znemožnila výjezd vozidel. Otec dělníky upozorňoval, že bude potřebovat odjet s autem, ale marně. Zřejmě je nezajímalo ani to, že je před víkendem a výjezd tedy nebude možný více dní,” obrátil se na nás v pátek vpodvečer Václav Šleis ml.

Jeho otec si navíc musel udělat nájezd, aby vůbec vyjel autem.

„Stavební firma klidně zneprůjezdní během prací ulici a všichni, kdo tam potřebujeme jet, porušujeme zákaz vjezdu do ´jednosměrky´ od penzionu v Baldovské ulici. Jinak bychom se ani nedostali domů. Chápu, že se stavební práce musí provést, ale proč někdo kompetentní nezakryje dočasně značku zákaz vjezdu a neupraví místní poměry? Myslím si, že je to naprostá arogance a bezohlednost stavební firmy, nebo snad také kompetentních úředníků?” zvažuje možnosti Šleis ml.

S jeho názorem o porušení zákazu vjezdu se ztotožnil i vedoucí Městské policie Domažlice.

„Pokud by řidič vjel do jednosměrné ulice obráceně, bylo by to posuzováno jako přestupek. Pakliže je stanovena objízdná trasa touto ulicí, měla by tam být provedena změna místní úpravy, například zakrytím současného dopravního značení, což by měla provést firma na základě povolení od města,” odpověděl včera Bohuslav Perlovský a dodal, že na místo ihned posílá strážníky, aby vše prověřili a zjednali nápravu.

MUSEL SI UDĚLAT NÁJEZD. Na šlendrián kohosi doplatil senior Václav Šleis, který - aby mohl vyjet ze dvora - musel konat.
#nahled|https://g.denik.cz/16/79/ftg_1111_do_vrchlickeho_3_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/16/79/ftg_1111_do_vrchlickeho_3.jpg|MUSEL SI UDĚLAT NÁJEZD. Tento schod zanechali před víkendem ve Vrchlického ulici dělníci. Navíc ulice je nově zjednosměrněna, takže obyvatelé mohli s potížemi sice vyjet, ale cestě zpět domů jim bránily zákazové značky.#