Nově je zařazeno do parkovacích ploch, kde je parkování omezeno na dobu 30 minut. Řidiči musí čas příjezdu vyznačit na svých parkovacích hodinách.

„Parkoviště se nachází přímo vedle základní a mateřské školy, a je tedy ideálním místem k zaparkování v době, kdy rodiče odvádějí či vyzvedávají své děti z těchto zařízení. Díky omezené době stání již tato parkovací místa nejsou dlouhodobě blokována řidiči, kteří zde svá vozidla parkovali mnohdy po celý den," uvedl velitel městské policie Petr Kubal.

Parkoviště v širším centru města je tak využito efektivněji a může sloužit mnohem většímu počtu řidičů, nežli tomu bylo v minulosti.

„Najít tu ráno místo k zaparkování bylo téměř nemožné," potvrzuje řidička Jana Horvátová.

Parkoviště se stejným parkovacím kotoučem domažličtí řidiči dobře znají.
„Řadu let totiž tento systém funguje např. v ulici Msgre. B. Staška či v Hruškově ulici," připomněla mluvčí domažlických strážníků Věra Říhová.

Nové dopravní značky informující o povinnosti za čelní sklo svého automobilu viditelně umístit parkovací kotouč byly v ulici Elišky Krásnohorské osazeny začátkem října.

„Řidiče rovněž upozorňují na maximální dobu stání, která byla stanovena na 30 minut," dodala Říhová.

Mnozí řidiči ale jezdí stále „po paměti" a změny si nevšimli a parkují tak, jak byli zvyklí – bez parkovacího kotouče a mnohdy i na několik hodin.
Strážníci proto nepozorným řidičům za stěrač umisťují lístky s upozorněním na změnu dopravního značení v tomto úseku.

„U mnoha řidičů se setkáváme s neznalostí způsobu používání parkovacího kotouče – řada mnohdy i zkušených řidičů váhá, zda na kotouči nastavit čas příjezdu, či čas plánovaného odjezdu z parkoviště. Řidiče proto strážníci upozorňují, že na parkovací kotouč je třeba vždy nastavit čas příjezdu vozidla, který se v průběhu stání na parkovišti nesmí měnit," popsala mluvčí. Strážníci v ulici E. Krásnohorské během října zatím pokuty nerozdávají a zaměřují se spíše na informovanost řidičů, kterým navíc zdarma věnují parkovací kotouč s logem Městské policie Domažlice.