Nejprve hlavní organizátorka Dominika Adamcová přivítala všechny přítomné. Krátký program pak zahájily děti z pěveckého souboru Červánek místní základní školy se svojí sbormistryní Jitkou Svobodovou a za kytarového doprovodu Vladimíra Foista.

Po doznění dvou svižných vánočních písní se slova ujal starosta města Poběžovice Hynek Říha, který v krátkém projevu poděkoval aktivním spoluobčanům za jejich práci, popřál všem poběžovickým obyvatelům vše nejlepší do nového roku a na závěr vyzval všechny přítomné ke společnému přípitku.

Na výběr byla sklenička sektu nebo džusu. Poté se většina zúčastněných odebrala o několik desítek metrů dále, do prostoru, odkud si vypustili svůj lampionek štěstí. Každý, kdo měl zájem, si mohl vybrat z různobarevných lampionků, vlastnoručně jej opatrně rozbalit, napsat k němu svoje tajné přáníčko, připevnit palivo, zapálit je a opatrně poslat lampion vzhůru k tmavomodré obloze.

To vše za příjemné vůně horkého svařeného vína, které bylo za symbolickou desetikorunu tím nejlepším prostředkem pro zahřátí prokřehlých údů.
Při ideálním počasí, téměř bez větru, se tak vzhůru vznášely desítky svítících lidských přání, aby na nebi na chvíli nahradily hvězdičky schované za oponou mraků a hlavně, aby ‚tam nahoře' věděli, jaká přání mají komu v letošním roce splnit.

Autor: (vok)