„Měl jsem úraz kolene a prodělal kvůli tomu v roce 2006 operaci – dostal jsem nový kloub. Po týdnu rehabilitace nastaly komplikace a musel jsem podstoupit operaci znovu. Od té doby problémy pokračují – prodělal jsem nakonec celkem čtyři operace kolene a třikrát mi dávali nový kloub," popisuje Pezl. „Loni v srpnu se mi udělala píštěl – mám v koleni díru, teče z toho hnis, celou nohu mám ohromně nateklou. Nepohyblivé koleno mám již přes dva roky. Nemůžu s nohou dělat skoro nic," dodává.

Podle lékařů z Kliniky ortopedie a traumatologie Fakultní nemocnice Plzeň je jediným řešením další operace kolene. Tu však Pezl odmítá. Domnívá se, že má zánět kvůli pochybení lékařů a nevěří v úspěch dalšího chirurgického výkonu.

„Navštívil jsem v Plzni i doktora, který se o mě dřív staral, když jsem sportoval, a ten, když viděl moji nohu, se úplně zhrozil, že mi to takhle někdo pokazil," tvrdí Pezl. Nemocnice však pochybení odmítá.

„V průběhu léčení došlo k zánětlivé komplikaci, která může u tohoto typu výkonu nastat. její léčení odpovídalo současným doporučeným postupům. Jedná se o komplikaci, ne pochybení," uvedl MUDr. Petr Dominik, zastupující náměstek pro léčebně preventivní péči.

Pezl více než rok jezdil na převazy do Plzně téměř každý druhý den. Poté byl odkázán do Stodské nemocnice. „Jezdím tam na převazy tři měsíce. Tvrdí mi, že by koleno měli léčit ortopedi v Plzni," podotkl.

Pezl by byl rád, aby jeho stav posoudila nestranná komise. „V tom mi ale nikdo ještě nevyhověl. Chtěl bych, aby se zkusili zabývat možností odstranění píštěle, ne vyoperováním celého kolene. Vadí mi, že odmítnutí operace znamená, že mě na ortopedii prakticky už nechtějí nijak léčit," dodal.