Do týdne by měla být hotová oprava silnice z Domažlic do Luženic.
„V minulých dnech byla položena vyrovnávka v obou směrech. Na pondělí a úterý je naplánována pokládka obrusné vrstvy a už byla dokončena oprava propustků a obnova nezpevněných krajnic v celém úseku," shrnul postup prací Petr Otásek, koordinátor investičních akcí krajských silničářů. Rozpočet na tuto opravu počítá s částkou 5,67 milionu korun korun.

„Jakmile to bude možné po vyzrání povrchu, bude provedena obnova vodorovného dopravního značení," upřesnil chybějící práce Otásek s tím, že termín dokončení je podle smlouvy o dílo se stavbaři do 12. října.

Na Domažlicku se teď opravují i další silnice druhé a třetí třídy. K závěru se chýlí práce v Draženově v úseku okolo kapličky a kulturního domu. „Vyjdou na 6,4 milionu korun," vyčíslil koordinátor Petr Otásek.

Nejdražší je letos oprava úseku Domažlice - Tlumačov - Mrákov. Bude stát téměř 28 milionů korun.
„Je dobře, že tuhle silnici opravují. Pořád to jenom látali a díry se v silnici objevily znova. Kolikrát jsem měl strach, abych si nezničil podvozek. Nejhorší to bylo od mostku za nevolickou křižovatkou do Tlumačova. Musel jsem jezdit slalom, abych se dírám vyhnul," říká řidič Jaromír Horyna.

„Na této silnici již proběhlo frézování a nyní budou provedeny opravy propustků, dokončení stavby je podle smlouvy naplánováno do 14. listopadu," informoval Otásek. V současnosti stavbaři pracují na přípravě ložné vrstvy, pak bude následovat obrusná vrstva, obnova krajnic a napojení sousedních pozemků na komunikaci a na závěr obnova vodorovného dopravního značení.