Ve fázi venkovních oprav zaměřených na odvodnění areálu stavbaři narazili na skálu (pod krčkem), která je donutila přehodnotit plány a místo vedení do nové městské kanalizace v Pavlovické ulici vybudovat systém retenčních nádrží kolem budovy do Bezděkovské ulice a spojovacích krčků. Původně neplánované vybudování tří nádrží, které by měly zadržovat dešťovou vodu, zatíží město a místní školu nad rámec očekávané 30milionové sumy dalšími 750 000 Kč.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA v Bělé nad Radbuzou prochází rozsáhlou rekonstrukcí, která by podle stavbyvedoucího měla být kompletně dokončená do závěru letošního června.Zdroj: Deník / Studnička Jiří

PROZATÍM HOTOVÉ

V říjnu a listopadu loňského roku proběhly stavební úpravy ve staré budově či bourání copilitových výplní ve spojovacích krčcích a následné vyzdění a vsazení menších plastových oken. Ve všech školních třídách již jsou nová okna.

ZBÝVAJÍCÍ OPRAVY

„Co nevidět, až bude hezké počasí, se začne opravovat druhá polovina fasády, dojde k zateplení zbývající části školy. Tento měsíc se pracuje uvnitř školy na klimatizaci. Nyní je hotová tělocvična a polovina učeben prvního pavilonu. Kanalizaci máme kompletně hotovou. To byl vlastně nejtěžší úkol, stáhnout veškerou vodu do kanalizace. Až budou všechny tyto opravy hotové, bude se na závěr pracovat na venkovních terénních úpravách. Vše jde dobře. Smlouvu máme do 31. srpna, nicméně stavitel říká, že by byl rád hotov koncem června,“ vyjadřuje se k opravám Základní školy v Bělé nad Radbuzou její ředitel Miroslav Nový.