„Práce měly začít během letních prázdnin kvůli minimálnímu zásahu do provozu školy, ale zareagovali jsme i na tuto vzniklou situaci. Po výborné spolupráci se stavbyvedoucím Karlem Camrdou začala obnova tělocvičny v době, kdy děti během září a října sportovaly venku,“ popsal ředitel základní školy Miroslav Nový.

V tělocvičně, kde před rekonstrukcí docházelo k největším únikům tepla, proběhlo vybourání starých oken, vyzdění s následným zateplením a nyní již se může tento objekt pochlubit novou fasádou. Ve fázi venkovních oprav zaměřených na odvodnění areálu stavbaři narazili na skálu (pod krčkem), která je donutila přehodnotit plány a místo vedení do nové městské kanalizace v Pavlovické ulici, vybudovat systém retenčních nádrží kolem budovy do Bezděkovské ulice a spojovacích krčků. Původně neplánované vybudování tří nádrží, které by měly zadržovat dešťovou vodu, zatíží město Bělá nad Radbuzou a místní školu nad rámec očekávané 30 milionové sumy o dalších 750 000 korun.

Nejnáročnější část oprav školy mají bělští za sebou.Zdroj: ZŠ Bělá nad Radbuzou

V říjnu a listopadu proběhly stavební úpravy ve staré budově či bourání copilitových výplní ve spojovacích krčcích a následné vyzdění a vsazení menších plastových oken. Ve všech školních třídách již jsou nová okna. „Čeká nás ještě oprava střechy na staré budově, dokončení kanalizace, klimatizované opatření v učebnách a závěrečné úpravy uvnitř budovy, které sníží energetickou náročnost. Vše stihneme do konce srpna roku 2018,“ slíbil Nový.

NOVÉ ALBUM. Sourozenecké pěvecké duo bratři Hradeckých se od tohoto týdne může chlubit vlastním CD.
Zpěváci bratři Hradečtí vydali debutové album