Nové bezbariérové byty si už užívají starší invalidní občané ve Kdyni.  Město je vybudovalo přestavbou objektu, který stojí přímo na kdyňském náměstí.
„Dům s možností bezbariérového přístupu, kde před osmdesáti lety hospodařili Tochorovi, se k tomuto účelu náramně hodil. Byty jsou vhodné i pro vozíčkáře, protože jsou kompletně bez bariér, a to včetně chodeb,“ říká kdyňský starosta Jan Löffelmann.

Oprava domu si vyžádala kolem osmi milionů korun. Přestavbou zde vznikly čtyři byty, z nichž tři jsou 1+K, a čtvrtý je garsonka.
Senioři zde bydlí necelé dva měsíce a jsou velice spokojení. Jako první se nastěhoval osmdesátiletý Václav Fejfárek.

„Byl jsem doma v Mezholezích, ale byl jsem tam věčně sám. Když jsem přišel o nohu a skončil na vozíku, moc se mi stýskalo po lidech. Byl jsem zvyklý na společnost, protože jsem dělal sedmačtyřicet let řidiče autobusu. Tady jsem šťastný. Ve Kdyni mám spoustu kamarádů a každý den se scházíme v cukrárně. Když se mi občas zasteskne po Mezholezích, jedu tam za dětmi. Teď o víkendu jsem tam byl na pouti,“ říká spokojeně Fejfárek, který bydlí v bytě se dvěma místnostmi a koupelnou.

„Když jsem se stěhoval, pořídil jsem si úplně nové zařízení. Když už nový život, tak se vším všudy,“ směje se Fejfárek.

Spokojená je i sousedka pana Fejfárka, dvaadevadesátiletá Blažena Fořtová, která ještě před měsícem bydlela v Prapořištích.

„Jsem tady velice spokojená. Je to pěkné a pohodlné bydlení. Máme tady krásnou pavlač a zahrádku, kde si můžeme posedět na sluníčku. Nádherná je i bezbariérová plně vybavená koupelna, kde nechybí automatická pračka,“ popisuje nové bydlení Fořtová a dodává: „ Dokonce už jsem si dala jakž takž do pořádku všechny věci po stěhování.“