Na start se postavilo více než sto mladých hasičů.

Vedle domácích dorazily do Lhoty i družstva z Blížejova, Dlažova, Bystřice, Lomce, Týnce, Osvračína, Hluboké, Švihova, Malechova a Kdyně.


Na trati dlouhé dva a půl kilometru, která vedla ze Lhoty do Lomečku v Německé hoře a zpět, si museli závodníci poradit s osmi disciplínami jako bylo balení a hod hadicí, střelbou, vázání uzlů, určení azimutu a topografických značek, zdravověda, šplh po vodorovném laně a nechyběl ani hasičský kvíz.
Hlavním pořadatelem a organizátorem akce byl vedoucí mladých hasičů z Chodské Lhoty Josef Tvardík, který také celý závod zahájil, seznámil účastníky s nástrahami tratě a popřál všem hodně úspěchů v boji o hodnotné ceny.

Zodpovědným spolupracovníkem a zapisovatelem mu byla, jako vždy, jeho manželka Hana, která je rovněž nesmazatelně podepsána pod dlouholetými úspěchy mladých hasičů v Chodské Lhotě.


Nezaháleli však ani ostatní členové sboru, kteří obsadili stanoviště v rolích rozhodčích a pořadatelů.

O občerstvení pro závodníky i hosty se osobně staral velitel sboru Václav Kafka za vydatné pomoci manželky a dcery.
U cílového stolečku zas zasedl starosta obce František Jílek společně s jednatelem sboru Miroslavem Jägerem.
Pohár za první místo si nakonec z rukou starosty lhotského hasičského sboru Josefa Stuibra nakonec převzali domácí. Druhé místo si vybojovali mladí hasiči z Dlažova a jako třetí skončili Bystřičtí.

Domácí byli ohromně pyšní nejen na získaný pohár, ale i na svoji nejmladší členku Klárku Šteflovou, která byla v kategorii jednotlivců absolutní jedničkou.

Autor Milan Zajíc.