yři až pět tisíc metrů čtverečních, došlo hned k několika zásahům.

„Odbahnili jsme dva rybníčky, pokáceli staré stromy a oprava staré hasičárny je také před dokončením,“ řekl Václav Krásnický, místostarosta Všerub, pod něž Maxov spadá.

Hasičárna je velice zajímavá stavba, která k Maxovu patří, byla však v tak moc špatném stavu, že jí hrozilo i zbourání.

„Přemýšleli jsme, zda ji opravit nebo zbourat. Pozvali jsme proto členy maxovského osadního výboru, aby sami řekli, jaké jsou jejich návrhy.
„Zbourat  hasičárnu by byla škoda. Shodli jsme se, že by se nám líbilo, aby měla turistické zaměření, kde bychom  mohli vytvořit jakousi trvalou výstavu fotografií, které by mapovaly historii Maxova,“ řekl maxovský zastupitel Roman Knopp.

Maxovským se jejich představy vyplnily a ze staré hasičárny se pomalu stává turistické odpočívadlo.
„Budova má nový krov, překrytou střechu, spravené spadlé zdivo. Chybějí vsadit nová okna, dodělat podlahy, venkovní i vnitřní omítky a venku vydláždit odpočinkový prostor. Vnitřek vybavíme lavičkami, stolem a informačními skříňkami a pak už je na místních, aby je vyplnili fotografiemi,“ pokračuje Krásnický s tím, že rekonstrukce hasičárny si vyžádala 590 tisíc korun, které jsou však z osmdesáti procent kryté dotací z dispozičního fondu.
Také čištění obou rybníčků je téměř u konce.

„Bláto z rybníků, které, jak věřím, přes zimu dostatečně vymrzlo, použijeme jako zeminu pro výsadbu nové zeleně kolem rybníků,“  vysvětluje Krásnický.
Čištění rybníků,  nákup a výsadbu nové zeleně zaplatí obec z vlastní kapsy. V tomto případě se jedná o částku  200 tisíc korun.
Do konce května by podle slibu farmáře Františka Červeného měla zmizet i nevzhledná dřevěná bouda, která je už delší dobu nevyužívaná.