Tři roky museli poběžovičtí předškoláci dojíždět každý den do náhradních prostor školky v sousední obci Mnichov. Poběžovický areál napadla dřevomorka a pro pobyt dětí se tak stal nevhodným.

Ještě větší radost z dokončení šedesátimilionové investice než nejmladší obyvatelé Poběžovic má vedení města. „Po výstavbě kanalizace a čističky se jedná o nejvýznamnější investiční akci města," uvedl starosta Hynek Říha.

Ve čtyřech nových pavilonech najdou děti dostatek prostoru i vybavení pro hraní, výuku, pohyb na čerstvém vzduchu  i spořádání dobrot, které jim ve zbrusu nové kuchyni uvaří šikovné kuchařky.

„Když jsem jako pětiletý cvrček nastupovala do školky, bylo to přesně v době, kdy se otevírala původní budova. Pak jsem ji jako ředitelka musela zavřít, a tak jsem moc šťastná, že novou školku právě otevírám," popsala symbolický časový oblouk ředitelka  Lenka Pekárová. Děti začnou do školky chodit v druhé půlce října.

Modernizace MŠ Poběžovice:

Celkové náklady na výstavbu 59.750.000 Kč
Samotná stavba včetně infrastruktury a technického vybavení 50.972.000 Kč
Vnitřní vybavení 4.528.000 Kč
Projektová dokumentace a vstupní náklady 2.266.000 Kč
Řízení projektu (organizace výběrových řízení, technický dozor apod.) 1.878.000 Kč
Publicita 106.000 Kč

Jak postupoval čas:

2009: uzavření školky (špatný technický stav, dřevomorka), děti začaly dojíždět do náhradních prostor – bývalé školy  v Mnichově
30.6.2009: Podán projekt do ROP Jihozápad
11/2010: Informace o tom, že projekt bude podpořen
04/2011: Podepsána smlouva o přidělené dotaci
19.10.2011: Demolice původní budovy
10/2011: Předání areálu stavbařům
30. 8. 2012: Dokončení stavby
5.10.2012: Slavnostní otevření
2. polovina října 2012: Děti začnou docházet do nového areálu