Dobroslav Staněk z Pasečnice je nejstarším kandidátem v komunálních volbách na Domažlicku. 81letý důchodce se o přízeň voličů utká v barvách ČSSD na deváté pozici.

Na opačné straně věkového spektra zájemců o křesla v obecních a městských zastupitelstvech jsou v našem regionu hned tři osmnáctiletí studenti. Vlastimil Baborák kandiduje v Novém Kramolíně za Sdružení nezávislých kandidátů, Václav Petržík je nezávislým kandidátem v Chrastavicích a postřekovský Slavomír Švagr reprezentuje koalici Suverenity, SZR a DSZ.

V obcích bývalého okresu Domažlice se pak na kandidátních listinách objevuje celkem 2 010 jmen. Velkou převahu mají muži (1435), kteří tak obsadili 71,39% pozic na kandidátkách. V zastupitelstvech by rádo pracovalo 575 žen. Průměrný věk osob usilujících o zvolení je 45 let. Zajímavostí je, že tato hodnota platí i zvlášť pro kategorie mužů a žen.

Zdaleka nejvíce kandidátů se voleb účastní pod hlavičkou Sdružení nezávislých kandidátů (místních sdružení). Je jich plná třetina (668 osob). Za ČSSD se do volebního souboje pustilo 266 občanů (13,23%), samostatných nezávislých kandidátů je 201, za ODS se pokusí uspět 194 lidí, za KSČM 182.
KDU–ČSL na samostatných kandidátkách postavila 119 osob, v koalicích s nezávislými a nestraníky ji bude hájit dalších 41 kandidátů. Přes stovku se počet kandidátů přehoupl ještě u koalice Suverenity, SZR a DSZ (116 ).