Vloni bylo koupaliště ohodnoceno celkovou známkou 2.

Mokrá hlídka tehdy doporučila častější údržbu břehů kolem vody, viditelnější uvedení cen nabízeného občerstvení a pořízení třeba jen dětského pískoviště, neboť možností zábavy pro malé návštěvníky zde shledala jen poskrovnu.

Kromě zmíněného pískoviště bylo vše v pořádku. Jak jsme se dozvěděli, i to má svůj důvod. Na dnešní dobu je zde sice málo herních prvků pro děti jak na pláži, tak i ve vodě, ale návštěvníci mohou pozorovat srnu s mládětem nebo zajíce.

„Srna sem i s mládětem chodí pravidelně, i když jsou zde lidé. Klidně se pasou na plácku pod lipami. Myslím, že je to lepší než pískoviště, protože to tady právě kvůli zvěři a s tím spojené hygieně nemůžeme udělat," pokračuje Tlustá.

S tím lze jen souhlasit.
K dobru lze letos koupališti připsat nově pořízenou vodní fontánku

Ačkoliv v den naší návštěvy teplota vzduchu nepřesáhla 16 °C, byly koupaliště, recepce i kiosek otevřeny. Ačkoliv se to zdálo neuvěřitelné, voda měla příjemných 22°C. Koupaliště sice zelo prázdnotou, ale jeden pravidelný návštěvník se přece jen našel. Vykoupat se přijel na kole z Brnířova.

„Je letní datum, takže mě nic nemůže od koupání odradit," řekl Michal Rittstein.

„Voda je stále velmi čistá. Dlouho měla pětadvacet, ale teď teplota spadla," říká správkyně.

Jak dnes, tak i za pravého letního počasí si zde návštěvníci mohou pochutnat na klobásách, párcích, hamburgeru, sýru v housce, utopencích, hranolkách, alko i nealko nápojích a nebo nanucích.

Kdo chce, může si na recepci vypůjčit míč, líný tenis, badminton nebo si zahrát stolní tenis za desetikorunový poplatek za hodinu nebo petanque za dvacet korun na hodinu. Na pláži je volně k dispozici dětský kolotoč a skluzavka. Skluzavky a skákačky nechybí ani ve vodě.

Je zde dostatek převlékacích kabin a sprchy i toalety. Ani při podrobném zkoumání jsme zde nenašli žádné odpadky. Celý areál byl uklizený, posekaný a odpadkových košů jsme napočítali hned několik.

Pochválit je třeba prostornou pláž, slušné toalety a sprchy, dostatek laviček i prostorné, neplacené parkoviště a hlavně to, že například otužilci si mohou vodních radovánek užívat i ve dnech, kdy se ostatní choulí do svetrů, a to bez placení vstupného. To v případě letního počasí činí 30 korun pro dospělé a pro děti od 3 do 15 let polovinu.

Slušná je rovněž provozní doba koupaliště od 9 do 20 hodin.
Koupaliště Hájovna je na klidném, i když od města trochu vzdáleném místě. Výhodou je autokemp, který je pouze pár metrů odtud, a restaurace, jež nabízí celodenní menu.

Hodnocení (známkování jako ve škole)
Otevírací doba: 1
Vstupné: 1
WC, sprchy: 1
Občerstvení: 2
Vybavení areálu: 2
Nádoby na odpadky: 1
Čistota areálu: 1
Parkoviště: 1

Celková známka: 1