"Dražilo se CD kapely The Origin s podpisem," řekl Jindra Soukup, syn moderátora, který se s úsměvem pokusil předat moderátorské žezlo z otce na syna. Jindra si s mikrofonem střihl první aukci z mnoha dalších, které za celý den následovaly. O album kapely se nakonec přetahovali dva návštěvníci. "Výtěžek dražby putuje na zámek," řekl Soukup a přidal do kasy vydražených 500 korun.

Ostatně výtěžek z celého festivalu je určený na opravu zámku. Konkrétně se jedná o okna v prvním patře, jak prozradila Miroslava Šusová z Českého svazu ochránců památek – Klubu Ladislava Lábka Plzeň a organizátorka festivalu. "Některá okna už jsou hotová. Je na nich i zhotovené umělecké kování, které odpovídá původnímu kování, které se podařilo dochovat na několika původních oknech," pokračovala Šusová.

Osud zámku v minulosti vůbec nepřál, velmi mu uškodila především doba 50. let minulého století, kdy se prostory zámku staly ubytovnou zemědělských brigádníků, kteří zámeckou chodbu využívaly jako toalety. "Všude tady byly příčky, oddělovaly záchody pro zemědělce, vše se muselo strhat. Navíc ani nebyla snaha zajistit střechu tak, aby do ní nezatékalo. Zámek jsme před mnoha lety převzaly v hrozném stavu," řekla dále Šusová. Vrcholem devastace zámečku v Čečovicích byl požár v roce 1990. Od té doby se zde udělal obrovský kus práce. "Někdo občas řekne, že zámek vypadá hrozně. Dotyčný si ale neumí představit, v jak zuboženém stavu se památka nacházela," dodala Miroslava Šusová.

Festival však dovedl zaplnit nádvoří návštěvníky a ačkoli první kapela odstartovala odpoledne, program festivalu lákal už na dopolední vernisáž obrazů Jožka Osoby. Jeho obrazy barevně rozsvítily zámeckou barokní sýpku, kterou bylo třeba v předstihu vyklidit a vyčistit, aby vše bylo v době konání festivalu připravené. Sám autor se zúčastnil i části odpoledního programu a jeho pochvalná slova potvrzovaly i názory návštěvníků. "Nejlepší je tu zkrátka hudba, kvůli ní jsem sem přijel," řekl Hejza z Plzně.

Nakonec se v průběhu dne objevovaly první taneční páry, které se těšily na závěrečný country bál v podání Hop a Šavani.

S finanční stránkou na konání festivalu pomohly Plzeňský kraj, Nadace Život umělce a MAS Radbuza.

Opravovaná a modernizovaná zastávka Domažlice město.
Do podzimu opraví zastávku