Počasí zasáhlo do počtu otevřených sjezdovek na špičáku. Aktuálně se tam lyžuje na sjezdovce číslo 3 Slalomové v celé její délce, na horním úseku Turistické (č.1) s přejezdem na dolní část trati číslo 2 U Zalomeného. Dále pak na Spodní Šanci, na Lubáku, kde je snowpark, a dětském hřišti s pojízdným kobercem. Uzavřen byl menší areál u hotelu Sirotek, horní úsek dvojky U zalomeného, spodní část jedničky Turistické a černá Šance. „Lyžuje se už celý den na firnu, nejlepší je to hned po ránu, kdy sjezdovky drží, pak už je terén složitější, sníh těžký, takže je potřeba být opatrnější. Máme ještě řadu lyžařských kurzů a projevuje se i poslední turnus jarních prázdnin, takže denní počty návštěvnosti se pohybují mezi 600 až 900 lyžařů,“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Luzenské údolí.
TOP 10 míst na Šumavě podle Emila Kintzla s jeho zajímavým komentářem

V pátek 18. března se také uskuteční poslední večerní lyžování na Spodní Šanci (od 18.30 hodin). V sobotu se nebude konat i z toho důvodu, že se tam od 12 hodin pojede závěrečný závod letošní série Šumavského pohárku.

Kromě Špičáku je také na Železnorudsku otevřen areál Nad nádražím, Belveder, Samoty, Alpalouka, Weissova louka, Debrník a v provozu je i lanovka na Pancíř. Zajezdit si můžete také v Kašperských Horách, kde v sobotu v 10 hodin můžete také zavzpomínat na zesnulého Emila Kintzla.

Ti, kdo by se rádi vydali na běžky, tak pro ně byly všechny stopy ve středu upraveny na Modravě, jen od Rybárny je již stav trasy zhoršený, místy vytáté plochy. Sněhu na běžeckých tratí na Železnorudsku ubývá, jeho kvalita je už bídná. Přibývá vytátých míst nebo se na povrch dostává špína z únorové vichřice. Obtížně sjízdná je ještě okruh Pošťák a Polomský okruh, ostatní už jsou nesjízdné. Podobné je to již i na Horské Kvildě, kde je rovněž již nedostatek sněhu.