Zájemci na něj do obecního sálu za hotelem Sádek mohou přijít v době od 10 do 16 hodin.

„Informační schůzka k plánovanému dílskému vánočnímu trhu se konala už ve středu 22. listopadu. Sešlo se na ní kolem 30 prodejkyň a zároveň organizátorek, všechny místní,“ popisuje přípravy za organizátory Radka Svitáková.

„Je skvělé, že i v dnešní uspěchané době se najdou takové vesnice, kde to funguje. Kde se dá dohromady parta místních žen, které se nezaleknou žádné práce a uspořádají tuto pěknou akci,“ pokračovala pořadatelka. „Tento rok se návštěvníci mohou opět těšit na domácí produkty jako vánoční cukroví, dorty, domácí nudle, domácí chleba, perníčky, bylinkové sirupy, med a jiné dobroty. Nezahálely ani tvořilky a připraveny budou háčkované a paličkované ozdoby, skleněné vitráže, šperky z minerálů, šité hračky, pletené zboží, výrobky z pedigu, mýdla, vánoční věnce a dekorace a mnoho dalších krásných výrobků,“ představila nabídku Radka Svítivá.

Dětský pěvecký sbor vystoupil na vánočním koncertu učitelů ZUŠ.
Dětský pěvecký sbor vystoupil na vánočním koncertu učitelů ZUŠ

Trhu se opět zúčastní pracovnice ze Sociálně terapeutické dílny sv. Josefa z Meclova s výrobky svých klientů.

„K vidění bude ukázka pletení na tkalcovském stavu a návštěvníci se mohou nechat zkrášlit přírodním tetováním hennou a děti si mohou nechat nezávadnými barvami namalovat obrázky na obličej. Aby si rodiče a prarodiče mohli v klidu vychutnat vánoční trh, bude pro děti připraven dětský koutek,“ zmínila organizátorka a dodala: „Přejeme si, aby si všichni užili vánoční atmosféru bez spěchu a mohli se na chvilku zastavit a popovídat si s přáteli. Proto jsme pro návštěvníky letos rozšířili místa k posezení u svařáčku, čaje a něčeho dobrého na zub.“

Valná hromada hasičů v Loučimi
PODÍVEJTE SE: Loučimští hasiči bilancovali uplynulý rok