„Letos dojde k opravě chodníků od parkoviště za obchodním centrem Družba nahoru do Kunešovy ulice a pak také uprostřed sídliště z Mánesovy ulice do Kunešovy," uvedl místostarosta Stanislav Antoš.

„V příštím roce by mělo dojít na opravu další části – od parkoviště v Kunešově ulici nahoru k Penny marketu," doplnil Antoš.

„Je to potřeba. Na chodnících už jsou vykotlané mapy, kde je vydrolený asfalt, špatně se po tom chodí," popisuje Jiřina Hubanová. Na špatný stav chodníků na Kozinově Poli v minulosti několikrát poukazovali při svém zasedání někteří zastupitelé.

V minulém roce byl opraven chodník na jedné straně páteřní Mánesovy ulice. „Jsem moc ráda, už se tam špatně chodilo. Muselo se velmi opatrně. Vím, že nadávaly i maminky s kočárky. Teď už je to bez prob-lémů," pochvalovala si paní Hubanová.

Radní přidělili na svém červencovém zasedání zakázku nynější renovace sídlištních chodníků nýrské firmě Lesní stavby, která opravy provede za 374 463 korun bez DPH.

Chodci ocení i nový spojovací chodník v těsném sousedství ulice 28. října. V současné době se připravuje projektová dokumentace na jeho výstavbu.