Na straně náměstí u arciděkanského kostela naproti radnici najdou stejně jako v předchozích letech řadu typických vánočních stánků, kde se mohou občerstvit či zakoupit nejrůznější vánoční předměty, a to včetně jmelí, bez kterého si většina z nás nedokáže Vánoce představit.

A protože se dnes konaly také klasické středeční trhy, bylo možné jmelí zakoupit i naproti Dubině.

K mání je i novinka – svařák do hrnečku s vánočním nápisem, logem a obrázkem Domažlic, přičemž je na jeho ochutnavačích, zda hrneček vrátí či si ho odnesou domů na památku.

Již zítra, 20. prosince, umocní atmosféru Vánočních trhů na náměstí od tří hodin odpoledne kulturní program, přičemž ten páteční – jehož součástí bude i Vypečená vánoční suita – začne ještě o hodinu dříve.

V sobotu je o kulturu postaráno také, od 14 hodin zpříjemní lidem pobyt na trzích bluegrassová Vysoká tráva a úderem 17. hodiny se dostaví ponocný.

Dvě hodiny po nedělním poledni bude na náměstí plzeňská kapela Strašlivá podívaná, která se bude střídat s Pohádkovým divadlem tety Terezy. V 16.30 hodin slavnostně odtroubí příchod Vánoc Trubači Okresního mysliveckého spolku Domažlice a jejich hosté při tradičním Setkání u krmelce.