„Už tento velikonoční víkend je možné vypůjčit si klasické bicykly nebo elektrokola. Půjčovny ČD budou otevřené až do soboty 31. října ve stanicích Domažlice, Tachov a Klatovy. Kola si lze nejen vypůjčit, ale také je na místo vyjížďky zdarma vlakem přepravit, případně bezplatně uschovat v některé z úschoven, a vydat se na část výletu pešky," popisuje mluvčí ČD Radka Pistoriusová.

V nabídce je 18 kol – 14 trekingových v dámské a pánské verzi, 2 dětské bicykly a 2 elektrokola.

„Možné je zapůjčit si i dětské cyklosedačky. Každé kolo je vybavené nosičem, brašnou pod rámem s nezbytným lepením a sadou nářadí. Samozřejmostí je přilba, jejíž vypůjčení je zdarma," doplňuje mluvčí.

Výhodou je, že se cyklista s kolem nemusí vracet zpět do výchozí stanice, ale může kolo vrátit v jiné staniční půjčovně.

„Na vybraných tratích přepravujeme vypůjčené kolo zdarma, může svůj cyklovýlet kombinovat s pěší turistikou a využít bezplatné úschovy v určených stanicích," přidává další výhody Pistoriusová.

Při zapůjčení kola musí zájemce předložit dva osobní doklady (občanský, řidičský průkaz nebo např. In Kartu ČD), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci.
Přeprava kol z drážních půjčoven ve vlacích je navíc zcela zdarma na tratích z Domažlic do České Kubice, Plané u Mariánských Lázní, Plzně i Horažďovic.

Kolik to stojí?

Jednodenní nájemné:
základní 199 Kč, zlevněné 159 Kč
Půldenní nájemné (max. 5 hod.):
základní 159 Kč, zlevněné 129 Kč
Hodinové nájemné:
základní 35 Kč, zlevněné 25 Kč
Víkendové nájemné:
základní 459 Kč, zlevněné 379 Kč