S blížícím se adventem a po něm i nejkrásnějšími svátky v roce – Vánocemi, se přímo nabízí možnost udělat něco pro ty, kteří nemají v životě takříkajíc štěstí. Pokud by je totiž měli, plynul by jejich život jako klidná voda a nebyli by odkázaní na pomoc druhých.

UCHO Tlumačov a Nadační fond Šance onkoláčkům vědí, kdo potřebuje pomoci.Bohužel tomu vždy takto není, a tak je štěstí, že se mezi námi najdou lidé, kteří se snaží pomáhat těm, jimž nebylo dopřáno prožívat plnohodnotný život. Svoji empatii projevují prostřednictvím akcí, při nichž si přijdou na své jejich návštěvníci a v neposlední řadě se dostane pomoci těm, kteří to skutečně potřebují.

Mám na mysli Vánoční prodejní výstavu, kterou na tento víkend v čase od devíti do sedmnácti hodin připravilo do Kulturního domu Tlumačov tamní Univerzální chodská organizace (UCHO), kdy výtěžek poslouží Oušku, kdyňskému zařízení určeného hlavně pro děti s hendikepem. Výstava přináší ukázky vánočních zvyků a obyčejů z jiných zemí světa, ukázky zdobení vánočních stromků, vánoční cukroví, slavnostní tabule, svíčky, občerstvení, svařák, prodej rukodělných výrobků, ukázky řemesel a vánoční dílnu pro děti.

Nadační fond Šance onkoláčkům pak na nadcházející pondělí připravil do MKS Domažlice II. charitativní vánoční jarmark. Jeho návštěvníci si mezi 14. a 18. hodinou mohou zakoupit spoustu ručně zhotovených výrobků souvisejících s adventem a Vánoci. Na děti i dospělé čekají kreativní dílny, líčení, zdobení perníčků a modelování. Výtěžek bude využit pro pomoc nemocným dětem.