„Do samotné soutěže se následně přihlásilo šest z nich,“ konstatoval poběžovický starosta Hynek Říha. Tito uchazeči museli hodnotící komisi doložit kvalifikační předpoklady pro získání této významné zakázky – obrat firmy, zkušenosti a referenční stavby.

„Komise zájemce vyzvala k podání cenové nabídky,“ popsal Říha. Těmi se bude zabývat na svém dalším zasedání 16. srpna. Do tohoto termínu by měla komise obdržet i vyjádření k technickým dotazům, které manažerka projektu zaslala poskytovateli dotace –regionální radě ROP NUTS II Jihozápad a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. „Na přelomu srpna a září bychom rádi podepsali smlouvu s dodavatelem tak, aby do poloviny září mohl začít se stavebními pracemi,“ plánuje Říha.

Nyní chybí ještě dokončit výběrové řízení na technický dozor a zhruba do konce roku uzavřít soutěž na vybavení školky. „Zpracováváme zadávací dokumentaci, která přesně popíše požadované vybavení, jeho rozměry, použité materiály a podobně,“ dodal poběžovický starosta.

Přesná výše nákladů na modernizaci školky, která zahrnuje demolici současné budovy, výstavbu nové a její kompletní vybavení, bude známá po ukončení výběrových řízení. Nová školka by měla začít sloužit v září 2012.