Poté, co někteří se svými modely strávili na letišti příjemné, leč poněkud větrné odpoledne, s přibývajícím večerem došlo na létání s éry vybavenými pozičními světly.

„Akci jsme nazvali Večerní polétání 2012. Já osobně jsem na model transalu, jemuž nevadí větší zatížení, přidělal několik LED baterek, které se běžně prodávají coby příruční svítilna. Kolegové pak na lehčí stroje, jimž by větší zatížení bránilo v letu, využili diodové osvětlení," řekl k večernímu polétání předseda klubu Zdeněk Drbal .

Pod Klenčím se však nelétalo jen večer. Odpoledne, pokud to síla větru dovolila, vylétly k nebi větroně a další letadla opatřená elektromotory, se specifickým bzukotem prováděl ve vzduchu akrobatické kousky i vrtulník.

Ukázkou toho, že letečtí modeláři dokáží sestrojit i modely pohybující se po zemi, byl počin místopředsedy klubu Josefa Pelnáře), který pro radost ostatním sestrojil model vojenského náklaďáku nesoucího raketomety a předvedl dokonalou ukázku střílení.

Dokonce došlo i na Ferdu Mravence – což byl klasický drak, jehož pouštěly manželka a dcera naposledy jmenovaného.

To, že v některých chvílích nebylo možné s modely létat, vůbec nevadilo, neboť v ten čas se členové klubu a jejich hosté věnovali další příjemné záležitosti, a to pojídání dobrot připravených na grilu.

Nejvzdálenějším účastníkem polétání byl přítel jednoho z modelářů, Lukáš Bejšovec z Hostomic v okrese Beroun. Odpolední a večerní polétání ukončila kolem půl deváté bouřka.