„Zatím jsem vlastně složil jen jednu opravdovou metalovou píseň pro skupinu Abbys, ve které hraji už tři nebo čtyři roky na postu klávesáka. Jmenuje se Na křídlech andělů," říká Klička.

Klička se realizuje i v nahrávacím studiu ve Kdyni, které provozuje Václav Váchal. Do toho chodí nahrávat nejčastěji regionální kapely, ale cestu si tam našla třeba i kapela Mandrage. Většinu věcí si Klička zatím skládá do šuplíku, ale doufá, že se to změní.

„Chtěl bych skládat hudbu a písně pro filmy a různé interprety. Rád bych se prosadil do zahraniční. Jsem možná náročný, ale když je člověk náročnější, tak se alespoň více snaží pro to něco udělat," tvrdí hudebník.

Je samouk, časem by však chtěl ještě studovat na konzervatoři.

„K hudbě se jsem se dostal asi v patnácti letech. Bydlel jsem na intru a tam měli klavír. Tak jsem si řekl, že si trošičku zahraji. Kamarádi, kteří to uměli trochu lépe, mě něco naučili a dali mi základy. A pak už to šlo samo. Podobné to bylo se skládáním, přišlo to samo. Hrál jsem si, učil se různé písně a najednou mi začaly pod ruce padat různé melodie a z nich začaly vznikat písně. Nejprve hlavně metalové, potom se to posunulo i do té filmové hudby," vysvětluje Klička s tím, že ve filmové hudbě preferuje spíše akčnější styl.

Mezi jeho vzory patří například Tuomas Holopainen, klávesista, skladatel a zakladatel populární finské metalové kapely Nightwish, a další velcí hudebníci jako Freddie Mercury z Queenů nebo Michael Kiske z Helloweenu. „Nejsem moc na český styl, dřív tu byla prostě jiná doba a hudba u nás podle mě nedošla tak daleko jako v zahraničí. Například severský metal nebo americký pop jsou něco, co se nedá srovnávat s žádnou jinou hudbou," podotkl.

Kličkovy písně si můžete poslechnout na jeho facebookové stránce na adrese facebook.com/lukasklicka.skladatel.