Devětadvacetiletý muž z Tachovska, který v současné době žije v Plzni, se hned v pondělí 24. srpna za bílého dne a vloupal do rodinného domu v obci u Domažlic.

„Mladík si pachatele všiml, ovšem mezitím se mu podařilo z domu uniknout,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že s ohledem na bezpečnost a fakt, že zloděje dopadl mladistvý, nebude uvedeno, v jaké obci k dopadení zloděje z Tachovska došlo.

Kuchař Rangan Wimalasooriya.
Chuť Srí Lanky spočívá v kari, králíka by tam ale nesnědli

Ten, ačkoli z domu unikl, stejně spravedlnosti neušel. Mladík po něm pátral sám, dokud jej nenašel v přístavku u domu, kde se snažil ukrýt. Tam jej zamkl a zavolal policii. Hlídka naštěstí byla poblíž. Okamžitě se dostavila na místo a muže převezla do cely.

Policie zjistila, že jde o recidivistu, který už má podobné kousky za sebou. Za ty už mu Okresní soud Plzeň-město udělil trest. Nicméně kradl opět, tentokrát jeho lup obsahoval 2 tisíce v hotovosti, digitální fotoaparát s pouzdrem, digitální kameru a mobil. Celkem způsobil škodu za 23 540 korun.

Týmy ze Štítar.  Foto: SDH Štítary
V požárním útoku uspěly všechny týmy ze Štítar

Trestu ale neunikl. Krátce po dopadení převzal na základě zkráceného přípravného řízení sdělení o podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. Už dnes je ale jasné, že si za krádež odpracuje hodiny veřejně prospěšných prací a že Domažlicím by se měl vyhnout velkým obloukem.