Slavnostně ho zakončili v pátek 12. dubna za přítomnosti mistra kuchaře Vladimíra Picky, který celý kurz vedl.

„Do Domažlic jezdím už řadu let a nesmírně rád. Chodská kuchyně je mi velmi blízká, ale trávím rád čas i na této škole, protože je to škola, kde se dělá gastronomie. Tou škola dýchá,“ zmínil Picka, který studentům při kurzu studené kuchyně pomáhal a jak sám řekl, jen jim „držel ruce“.

Veškeré výtvory pak mohli ochutnat nejen sami studenti, ale především jejich rodiče, kteří se zúčastnili slavnostního předávání certifikátů.

Mezi připravovanými pokrmy převažovaly ryby či jiné mořské plody. Přesto se na elegantně naaranžovaném švédském stole vyskytl i krocan. Ten byl pro studenta třetího ročníku Patrika Hiršla nejtěžší. „Maso se musí vykostit, naporcovat, péct. Ale nesmí se přepéct. Když se přepeče, nelze ho vydávat a ani předvádět. Jinak vše ostatní mi připadalo jednoduché,“ pochlubil se.

Škola nabídla svým studentům tento kurz již po pětadvacáté, jak potvrdil i pedagog Vítězslav Pohanka.