Akce je určená pro žáky prvních a druhých tříd základních škol a pro mateřské školy a jejím cílem je seznámit děti s fotbalem zábavnou formou při dovednostních soutěžích.

„Akce se zúčastnilo celkem 150 dětí z mateřských škol z Klenčí a Postřekova a základních škol z Poběžovic, Chodova, Postřekova a Klen-čí. Děti si v rámci akce vyzkoušely nejrůznější dovednosti jako jízdu na koloběžkách, slalom s fotbalovým míčem, přetahování lanem, fotbalový zápas, střelbu na fotbalovou branku a další,“ konkretizoval podobu náboru hlavní organizátor Karel Hula z místního fotbalového klubu.

Filozofii celého projektu přiblížil přítomný profesionální trenér mládeže Plzeňského krajského fotbalového svazu Pavel Hudeček: „Samozřejmě že tady nenajdeme hned nového Krmenčíka, ale zjistíme, které děti mají pohybový talent. Dále následuje propracovaný systém tréninků a turnajů až po začlenění vybraných talentů do spolupracujících klubů a ve finále i do přípravky Viktorie Plzeň. Vše pak ale záleží hlavně na hráči samém, rodičích, klubu, za který hraje, a dalších vlivech. My k tomu poskytujeme systematickou profesionální podporu.“

Organizátoři pro všechny děti připravili odměny. „Dostaly balíčky a propagační materiály, ale také informace o možnosti získání fotbalového balíčku od FAČR. V něm je fotbalový míč, tréninkový dres, sportovní taška a láhve na pití,“ dodal sekretář domažlického okresního fotbalového svazu Peter Sádovský, který byl s průběhem akce ´Měsíc náborů´ v Klenčí spokojený.

Děti pečlivě sledoval i šéftrenér mládeže Jiskry Domažlice Václav Sladký, otec prvoligového fotbalisty Sigmy Olomouc Martina: „Vím, jak dlouhá je cesta a kolik úsilí je potřeba stát se profesionálním fotbalistou a prosadit se do první ligy. Ale každý musí nějak začít a akce ´Měsíc náborů´ pro nejmenší je od FAČR mimo-řádně povedený projekt.“

PO SLAVNOSTNÍM přestřižení pásky bylo pro veřejnost od města připraveno malé pivní občerstvení.
Horšovský Týn otevřel Šumavu veřejnosti