Tráva na některých místech v Domažlicích dosahuje výšky až půl metru. Lidé si stěžují, že jejich sousedé z vedlejší bytovky mohou chodit po krásně posekaném trávníku, ale oni ne. A to i přesto, že bydlí jen o padesát metrů dál.

„Bydlím kousek od zimního stadionu, kde je krásně upravená tráva, ale u nás nikoliv. Moje děti by si chtěly hrát před bytovkou, ale ve vysoké trávě si nemůžou kopat s míčem a nikam dál je nechci pouštět,“ stěžuje si paní Jana.

Stejné problémy jako ona má více občanů, kteří v této části Domažlic bydlí. Nejenže je tráva vysoká, ale mezi trávou je i spousta bodláků a roští.
„Město je upravené vedle hlavních cest a na místech, kde denně projde spousta lidí, ale ne tady, kde žijeme a máme své domovy,“ připojuje se její soused Láďa.

S vysokou trávou se setkávají v sídlištích Kozinovo pole, Itálie a Kavkaz. Takřka všude. A právě teď, když dětem začaly velké prázdniny. Dříve byly vidět, jak venku pobíhají a hrají si na trávě, ale poslední dobou čím dál méně. Možná i to je důvod, proč více času tráví doma u počítače.

„Město by mělo zasáhnout. Určitě je dobře, že je upravené náměstí a jeho blízké okolí,“ myslí si obyvatelé domů v někdejších kasárnách.

Zajímalo nás, kdy i v této části Domažlic bude tráva posekána, a proto jsme se obrátili na Domažlické technické služby. „ Jedeme podle plánu, který je předem určený. Pracujeme nepřetržitě už dva měsíce. Nestíháme sekat, protože tráva roste strašně rychle,“ odpověděla za DTS Deníku úřednice Sladká.

Autor: Ondřej Baštář